Актуални Новини, Новини

80 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА ИВАН СОМЛЕВ В СЕЛО ЗАМФИРОВО

Днес, 16.04.2024 г., центърът на Замфирово се превърна в място на възпоменателно събитие по повод 80 години от гибелта на подофицер летец-изтребител Иван Минчев Сомлев!

На възпоменанието присъстваха членове на Съюза на ветераните от войните  град Монтана, които бяха и организатори на тържеството. Гости от Съюза на ветераните от гр. Габрово, Берковица, Бели Мел и Чипровци взеха участие в ритуала, посветен на героите от войните.

Официални гости на събитието бяха заместник кметът на Община Берковица г-жа Спаска Георгиева и  г-н Ангел Ангелов-Кординатор кметства и кметски наместничества.

Замфировчани показаха своята съпричастност с присъствието си, а ученици и учители от  ОУ ,,Св. Св. Кирил и Методий”, с. Замфирово имаха своя урок по родолюбие на открито, защото героите трябва да се помнят.

След тържествената част всички се отправиха към края на селото, където до главния път се намира паметната плоча на Иван Сомлев. Със засаждане на лавровишна и поднасяне на цветя и венци бе почетена паметта на героя!