Актуални Новини

9 СЛУЖИТЕЛИ С ПОЛИЦЕЙСКИ ПРАВОМОЩИЯ ОТ РУ БЕРКОВИЦА ЩЕ БЪДАТ НАГРАДЕНИ ПО СЛУЧАЙ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА МВР

Наградите бяха оповестени на брифинг на началниците в Област Монтана.

На брифинг в ОД МВР Монтана началниците на Районните управления в Монтана, Лом, Берковица и Вършец / съотв. гл. инспектор Илиян Филипов, гл. инспектор Владимир Владимиров, изп. длъжността ст. инспектор Георги Манойлов и гл. инспектор Димитър Мишонов/ оповестиха броя на наградените служители по случай предстоящия празник на МВР – 5-ти юли, предприетите мерки по опазване на селскостопанската продукция и по-характерните престъпления през изминалото 6-месечие на съответната територия.

За РУ Берковица   – 9 са наградените служители от ръководството на ОДМВР и н-ка на РУ Берковица за професионалния празник на МВР. Наградите са за добро изпълнение на служебните задължения и активно участие при разкриване на престъпления.

По отношение на опазването на селскостопанската продукция, към момента няма регистрирани случаи за престъпни посегателства. Изпълняват се мерки за превантивна работа със земеделските производители в региона.

По-характерни случаи през годината – на територията на Районното управления няма регистрирани тежки криминални престъпления през годината. През месец юни е регистриран палеж в Гробищния парк в гр. Берковица. Установен е извършителят на престъплението и продължава работата по образуваното досъдебно производство.

Източник: Пресцентър на ОД на МВР-Монтана