Актуални Новини

„БАЛКАНСКИ КОТКИ“ С ПОБЕДА НАД „ЛОКОМОТОВ“ КАТО ГОСТИ В СОФИЯ

lokomotiv-7-12-balkanski-kotki-rugby-31-04-2019-imgНа 31-ви март „котките” надделяха над „Локо” – София в първият полуфинал от ДП по Ръгби 15. Среща протече равностойно, като и двата отбора играха в духа на феърплей. Домакините откриха резултата в 16-тата минута чрез Цветан Рашев, който се възползва от колективна грешка на нашият отбор след бързо изпълнен наказателен удар. Точен при добавката бе Васил Грозданов за 7:0. В 30-тата минута след  спонтанна схватка Владислав Стоянов от „котките“ направи пробив и подаде на Виктор Илиев, който подаде на капитанът Петър Николов като последният реализира есе след лъжлив пас и пробив между двама защитници на домакините. Допълнителният удар не бе точен и полувремето завърши при резултат 7:5 за домакините.

В началните минути на второто полувреме след отсъдена схватка в полза на „Локомотив” и хубав блокаж на Иван Петров домакините изгубиха владението на топката. От създалата се ситуация се възползва Цветостин Цветков, който си поведе топката с лек шут по земя, настигна я и е заложи в точковото после на „Локо”.  Петър Николов бе точен при допълнителният удар и резултаът стана 7:12 в полза на „котките”. Срещата бе оспорвана до последно като ситуации не липсваха и пред двете точкови полета. Отборът на „Балкански котки“  разполагаше с група от 23 играчи за срещата, като всеки един се включи на различен етап от мача.

Така РК „Балкански котки“ (Берковица) направи решителна крачка за класиране на финала на Държавното първенство по ръгби 15.

Реваншът е на 14-ти април (неделя) от 14:00 часа в Берковица на стадион „Димитър Гаврилов”. Заповядайте да ги подкрепите! Организаторите са осигурили  всичко необходимо за перфектния неделен следобед: прясно приготвена храна, студени напитки, качествено ръгби и много емоции.