Актуални Новини

БЕРКОВСКИ УЧЕНИЦИ НА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА

DSCF5510От 1 до 3 май 2015 г. в град Враца се проведе Единадесетата национална олимпиада по география и икономика.  Не за първи път  ученици от нашия малък град участват в национален кръг на олимпиадата и то с представители и в двете възрастови групи VІІ и ХІ –ХІІ клас. Александър Петров от 1. ОУ „Н. Й. Вапцаров” постигна най – висок резултат на областния кръг на олимпиадата  и получи правото за представлява област Монтана в националното състезание. 

DSCF5568За Елин Илиянов от Гимназия „Д-р Иван Панов” не е първо, а поредно участие в националния форум. Той беше представен на тържественото откриване на събитието пред многобройната публика от председателя на Националната комисия доц. д-р А. Сарафов, който спомена добри думи за училището, което Елин представлява.
Деветдесет и шест ученици от цялата страна, разпределени в три състезателни групи показаха своите знания в областта на географията. Те преминаха през два състезателни кръга:  първият  – писмен тест, а вторият – мултимедиен.
На 3 май 2015 г., в аулата на СОУ „Христо Ботев“ се състоя третият етап на олимпиадата, в който финалистите демонстрираха своите  познания в практически изпит пред членовете на Националната комисия и публика.
Това не беше просто състезание, това беше борба на характери, сила на духа, умение да презентираш знанията си. Двете берковски момчета се представиха достойно, въпреки сериозната конкуренция на представителите на природоматематически, езикови гимназии от страната и НГДЕК. Участието на малка Берковица в такива форуми е повод за гордост. То гради самочувствие, увереност, амбиция за доказване.
Ръководствата на двете училища, в лицето на г-жа К. Василева и г-н Р. Горков и тяхната преподавателка по география г-жа Е. Григорова изразяват своята благодарност към учениците за усърдието и положения труд.