Актуални Новини, Новини

ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА В БЕРКОВИЦА

На 12 октомври се отбелязва Денят на българската община. През 1998 г., водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното  самоуправление  в  България, делегатите  на Общото  събрание  на Националното сдружение на общините вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на тази дата.
Тази година Община Берковица ще посрещне своя празник на 12 октомври с разнообразни инициативи.
По стара българска традиция всеки служител на администрацията и всеки гражданин ще бъдат посрещнати с питка, мед и китка здравец.
В Деня на българската община местната администрация ще функционира под ръководството на „Младежко общинско управление“. Ученици, избрани от двете общински гимназии, ще влязат в ролите на кмет, зам.-кметове, директори на дирекции, секретар, главен счетоводител и др.
Ръководството на „Младежко общинско управление“ ще направи предложения свързани с по-нататъшната работа на администрацията, която тя ще вземе в предвид в дейността си.
Тържествената част от празника ще започне в 11.30 часа с празнично слово и поднасяне на венци и цветя пред паметника на първия кмет Хаджи Петър Хаджиилиев.