Актуални Новини, Новини

ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МЛАДЕЖКИ ДУХОВ ОРКЕСТЪР-БЕРКОВИЦА ВЪВ ВЪРШЕЦ

Възпитаниците на Мирослав Тошев и Иван Павлов – Младежки духов оркестър – Берковица към НЧ „Иван Вазов-1872“ достойно се представиха на XV-ия национален преглед на ученическите духови оркестри и мажоретни състави „Димитър Пеев-Вършец 2024“.

Националният преглед на ученическите духови оркестри и мажоретни състави е посветен на маестро Димитър Пеев – създател и диригент на духов оркестър “Дефилир”- Вършец, който почина през 2016 година, а сега оркестърът ръководи синът му Николай Пеев.

Младежки духов оркестър – Берковица за пореден път завладя публиката със своите изпълнения. Оркестърът се подготвя за събитието още от есента. В програмата му са включени маршове и хора. Музикантите активно участват във всички празници на Община Берковица. Техни изпълнения ще чуем и на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Община Берковица поздравява и силно вярва в новата смяна – талантливите деца на града под Ком. Те прославиха за пореден път Берковица на престижни конкурси и фестивали в областта на музикалното изкуство. Имаме много поводи да се гордеем с тези млади таланти!