АКТУАЛНО

ЕФЕКТИВНОСТ НА ОХРАНАТА И ПРОПУСКАТЕЛНИЯ РЕЖИМ В УЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ

IMG_4064На 18.02.2016 година в Община Берковица се проведе среща на Зам.-Кмета Радослав Найденов с училищните ръководства, представители на Районно управление на МВР – Берковица и представители на общинска администрация, на която се обсъдиха мерки за подобряване на ефективността на охраната на училищните дворове и пропускателния режим в сградите. На срещата директорите на учебните заведения информираха за актуалното състояние на охранителния и пропускателен режим в общинските образователни институции, споделиха добри практики,  посочиха проблемите, както и необходимостта от съдействие от различните институции.

В детските градини на територията на общината приемането и изпращането на децата се извършва в присъствието на член от персонала, определен от директора. След приемането на децата всички входове се заключват, с което се ограничава достъпът до учебното заведение. До края на месец октомври в детските градини по Регионална програма за заетост са били назначени хора, отговарящи за пропускателния режим. Предстои кандидатстване от страна на Община Берковица по същата програма.

В училищата на територията на Община Берковица са монтирани камери за видеонаблюдение на всички входове на сградите, в коридорите, а така също и в дворовете. Осигурен е пропускателен режим, като посещенията на външни лица се отбелязват в специално определена книга.

В Четвърто основно училище „Георги С. Раковски“,  със средства на училището е наета охранителна фирма, която отговаря за гарантиране живота и здравето на децата и учениците, както в училищната сграда, така и в училищния двор.

За осигуряване на безопасна образователна среда за децата и учениците Общинска администрация – Берковица работи съвместно с Районно управление на МВР – Берковица. Полицейски служители осъществяват присъствие при започване и провеждане на учебния процес в района на учебните заведения. На ръководствата на училищата  са предоставени телефонните номера на полицейските инспектори, както и на оперативната дежурна част на Полицията за осъществяване на  взаимодействие.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

МОЖЕ БИ ВИ ИНТЕРЕСУВА И :

ПОПУЛЯРНИ ЕТИКЕТИ
covid-19 (28) Кмет на Община Берковица (71) Къща музей "Иван Вазов" (12) МБАЛ БЕРКОВИЦА (12) МИГ Берковица и Годеч (31) НЧ "Иван Вазов - 1872" (20) ОП Региони в растеж (18) Образование (41) Община Берковица (709) Общинска администрация-Берковица (106) Общински съвет-Берковица (46) Обява (43) Природни забележителности (21) Проект енергийна ефективност (12) СУТ (17) административни услуги (13) берковица (20) вик берковица (27) град Берковица (35) дневен ред (21) заповед (16) заповеди на кмета (23) избори (19) изложба (13) кмет община берковица (22) конкурс (13) културни забележителности (17) музеен комплекс - Берковица (31) общинска администрация (56) обява община берковица (13) обявление (93) обявление отдел СУТ (42) отдел строителство (23) подробен устройствен план (16) поздравителен адрес (28) проект (15) противоепидемични мерки (27) редовна сесия (17) социални дейности (14) социални услуги (15) спорт (12) съобщение (20) туризъм (32) уведомление (17) услуги (13)
QR Code

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ - АКТУАЛНО

Запишете се за нашия Е-Бюлетин

Newsletter - Община Берковица

Имате Въпроси?
С радост ще Ви отговорим!

Facebook Twitter Email Pinterest linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram Viber
Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на посетителското преживяване. Използвайки уебсайта Вие се съгласявате с тяхното приложение в законовите рамки.