Актуални Новини

ЖЪЛТ КОД ЗА СИЛЕН ВЯТЪР

Жълт код за силен вятър е обявен в цялата страна  за 18 януари, четвъртък. Времето е потенциално опасно. Прогнозите са за силен северозападен вятър със средна скорост от 14 -19 метра в секунда, като поривите ще достигат до 24 метра в секунда. Предупреждението е за летящи предмети.

Община Берковица напомня на гражданите да бъдат внимателни при придвижването си по ул. „Николаевска“ до сградата срещу Общински пазар-Берковица. Поради невъзможен достъп до сградата, която е частна собственост има опасност от падане на ламарини.

Според прогнозата на НИМХ днес ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър. Още сутринта валежите в Западна България ще спрат и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. По-късно след обяд и в източните райони ще спре да вали. Максималните температури ще са предимно между 0° и 5°.

В планините ще бъде облачно, ветровито, с отслабващи валежи от сняг. Ще духа бурен, по високите и открити части и ураганен северозападен вятър, който ще създава условия за снегонавявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра – около минус 9°.