Актуални Новини, Новини

„И ВСЕКИ ПОМНИ ПО ЕДИН УЧИТЕЛ – ИЗ СТРЪМНОТО РЪКАТА МУ ПОДАЛ…“

Ако прелистим овехтелите страници на собствената си история и със страхопочитание  препрочетем великите дела на нашите някогашни просветители,  ще си припомним, че сме имали велики моменти и цяла плеяда книжовници, духовници, патриоти и учители на нацията.

И днес сред нас има просветители, които милеят за род и родина, за своя език и писменост, за съхраняване на националния идеал.

Тази година шествие от деца, ученици, учители, културни дейци, духовници, общинско ръководство и граждани изпълни бул. „Мрамор“, за да чества най-любимия български празник – 24 май, Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

В общоградското отбелязване на 24 май се включиха 6 детски градини, 8 училища, 1 детска ясла, духовенството, 6 читалища и музеен комплекс. Берковската духова музика и мажоретен състав при III ОУ „Иван Вазов“ допринесоха за още по-доброто настроение на всички участници, родители и гости на града.

След шествието от 10:15 часа на открита сцена пред НЧ „Иван Вазов-1872“-Берковица се проведе празничният концерт с участието на деца и ученици от образователните институции, Младежки духов оркестър – Берковица и танцов състав „Малинарка“.

Сред официалните гости на събитието бяха Областният управител г-н Ивайло Антонов, Председателят на ОбС-Берковица г-н Иван Кирилов, кметът Радослав Найденов със своя екип, общински съветници, социалните партньори от Регионалния синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ г-жа Татяна Алексиева и председателят на Общински КС на СБУ г-н Алеко Куньов, както и заслужили дейци на образованието и културата.

Кметът Радослав Найденов поздрави всички с празника като им пожела здраве и вдъхновение.

Община Берковица благодари на всички учебни заведения, културни институции и на всеки, който помогна за създаването на празничната атмосфера днес!

Честит празник!