Актуални Новини, Новини

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА СЕ СРЕЩНА С УПРАВНИЦИТЕ НА СЕЛАТА В ОБЩИНАТА И ДИРЕКТОРА НА РЗИ-МОНТАНА Д-Р ЕЛЕНА БОРИСОВА

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА ДИМИТРАНКА КАМЕНОВА СЕ СРЕЩНА С УПРАВНИЦИТЕ НА СЕЛАТА В ОБЩИНАТА И ДИРЕКТОРА НА РЗИ-МОНТАНА Д-Р ЕЛЕНА БОРИСОВА

На 31.05.2021 година в Заседателната зала на Общинска администрация – Берковица кметът на Община Берковица Димитранка Каменова проведе среща с кметовете и кметските наместници на населените места на територията на община Берковица и д-р Елена Борисова – Директор на РЗИ-Монтана. Г-жа Борисова представи обстойна информация на присъстващите относно масовата ваксинация в областта и ползите от нея. Призова кметовете и кметските наместници към отговорност и активност от тяхна страна за информиране на по-голям брой хора от населените места относно възможността и начина на имунизиране. Тя обясни, че от страна на РЗИ-Монтана е създадена организация за създаване на мобилни екипи, които да посещават трудноподвижни лица по домовете и да провеждат на ваксинацията на място. На срещата бе уточнено, че към настоящия момент РЗИ-Монтана разполага с всички видове ваксини, включително и ваксината „Янсен“. На територията на област Монтана до момента са ваксинирани около  16 000 души, като 8000 от тях са със завършен имунизационен цикъл. В момента 62 души са хоспитализирани. На територията на област Монтана са налични 171 легла, определени за лица с Covid-19.

Г-жа Каменова изрази готовност за оказване на съдействие от страна на Община Берковица на желаещи от селата да се ваксинират. Целта е колкото може повече хора да се ваксинират, защото първата и най – важна задача е опазване живота и здравето на всеки от нас.

Отново призова всички присъстващи за стриктното спазване на всички противоепидемичните мерки, наложени от здравните власти, за повече  дисциплина и контрол върху ситуацията с COVID-19.