Актуални Новини, Новини

МБАЛ-БЕРКОВИЦА ПОЛУЧИ НОВО МЕДИЦИНСКО ОБОРУДВАНЕ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

В последните дни на м. декември Министерството на здравеопазването предостави на МБАЛ-Берковица нова медицинска апаратура и оборудване от най-висок клас.

Електрокардиограф, преносимо рентгеново устройство, ехограф, пациентен монитор и система за микровълново обеззаразяване на болнични отпадъци са част от новото медицинско оборудване, което ще подпомогне дейността на лечебното заведение в гр. Берковица. Цялата апаратура е на стойност 357 600 лв.

Тя е закупена с европейски средства по проект на Министерството на здравеопазването – „Укрепване на капацитета на болничната мрежа за реакция при кризи“ финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.
Проектът се изпълнява в партньорство между Министерство на здравеопазването, общините и съответните общински лечебни заведения.

От МБАЛ – Берковица изказват своята благодарност към Гората.Бг и София Франс Ауто, които дариха на болницата вакуумен аспиратор, електрокардиограф, проявителна машина за зъбни снимки и електронож на обща стойност над 12 хил. лева.

От ръководството споделиха, че новата апаратура в хирургичното отделение, което от м. септември функционира активно, ще подобри лечението и наблюдението на пациентите в гр. Берковица. От лечебното заведение също така очакват нови лекари за цялата болница, а д-р Сашо Цветков ще извършва гинекологични прегледи, след като се завърне от специализация в чужбина.