Актуални Новини

ОТЧЕТНО-ИЗБОРНО СЪБРАНИЕ НА СДРУЖЕНИЕ „НАРОДЕН БУДИТЕЛ“

IMG_0172Днес Сдружение „Народен будител“ проведе своето отчетно-изборно събрание. Присъстваха близо 80 учители пенсионери от общо 114 членове в клуба. На събитието присъства и зам.-кметът на Община Берковица г-н Радослав Найденов, който засвидетелства уважението си към тяхната всеотдайна работа, потвърждавайки думите на новия Видински митрополите Даниил, че „епархията не е бедна – бедно е мисленето, бедно е обезверяването, и това ни прави бедни.“ Г-н Найденов с вълнение допълни, че той за радост е от поколението, което познава истинските ценности от преходните увлечения и фалшивите стойности. И това е така, защото на това са ги научили най-добрите учители, дали всичко от себе си, за да изградят своите характери. Той им благодари за трайните следи, които са оставили в живота на връстниците му.

И  през 2018 година ръководството на Община Берковица ще подкрепи всички пенсионерски клубове в общината, увеличавайки общата им субсидия от 28 800 на 31 000 лева.  От отчетния доклад на клуба  за 2017 г. става ясно, че през този период те са водили активна организационна и културна дейност. Водещо начало има културната дейност. Към днешна дата Сдружение „Народен будител“ е едно от най-активните в Община Берковица. Учителите-пенсионери са изключително отговорни, душевно богати хора, които се включват във всички мероприятия на общината.

На отчетно-изборното събрание учителите-пенсионери приеха и годишния си план за 2018 г., както и докладите на контролно-ревизионните комисии. В дневния ред бе включен и избор на нов Управителен съвет на сдружението.

От Сдружение „Народен будител“ благодариха на общината за подкрепата и съдействието, което им оказва.