Актуални Новини

ПАВЛИНА ФИЛИПОВА – 20 ГОДИНИ ШАМПИОН В СЪРЦЕТО НА БЕРКОВИЦА

На 9 февруари преди 20 години България празнуваше най-успешното участие на своите олимпийсци. На върха в Нагано 1998 стъпва Екатерина Дафовска след забележително представяне в индивидуалния старт на 15 км в биатлона.

Друга голяма българка – Павлина Филипова от град Берковица също реализира изключителен резултат в същата дисциплината. Единствено малшансът от 0,2 сек. я остави на крачка от бронза. Но от този момент в очите на хората от Берковица Павлина Филипова вече бе шампион от олимпийска величина.

По този повод кметът на Община Берковица инж. Милчо Доцов изпрати поздравителен адрес до нашето момиче Павлина Филипова и нейния треньор Георги Ганчев, с който изрази заслуженото уважение и гордост на хората от Община Берковица.

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

        УВАЖАЕМА Г-ЖО ФИЛИПОВА,

        УВАЖАЕМИ Г-Н ГАНЧЕВ,

        Изминаха 20 години от момента, в който всички с притаен дъх стояхме пред малкия екран и трепетно очаквахме и изживявахме всеки изстрел на рубежа и всеки пробег на нашите олимпийци в Нагано през 1998 г. Особено силно сърцата ни туптяха, когато нашата Павлина Филипова преследваше своята олимпийска мечта.

        Уважаема г-жо Филипова,

         Благодаря Ви от мое име и от името на всички жители на Община Берковица за това, че с достойното си представяне Вие наредихте града под Ком на световната олимпийска карта. Малко са постиженията и миговете, които могат да се сравняват с Вашето 4-то място на най-престижния форум, какъвто е зимната олимпиада.

         Благодаря Ви за усилията Ви да дадете най-доброто от себе си за спорта, за клуб „Берковски олимпиец“, който заедно създадохме през 2006 година. Макар и само на 12 години, клубът вече е между добрите български отбори. Доказателство за това е новата олимпийска надежда от Берковица – Десислава Стоянова. Величието на един спортист се измерва не само със собствените постижения, но и с това, което оставя след себе си като предаден опит и вдъхновение на следващото поколение.

          Бъдете все така всеотдайна в благородната мисия за възпитаване на нравствени ценности и спортен дух в младото поколение. Гордеем се, че сте част от историята на нашия град и продължавате да бъдете пример за подражание на нашите деца!

          Уважаеми г-н Ганчев,

          Изразявам своето уважение към Вас, който с много труд, себеотдаване и търпение като треньор на Павлина Филипова, постигнахте успехи в Нагано, което е повод за гордост за всички нас!

          Бъдете живи и здрави!

           Ние ще продължим да бъдем до вас, както до сега!

           Имената Ви са визитната картичка на Берковица пред света и ние се гордеем с това!

 

Инж. Милчо Доцов

Кмет на Община Берковица