Актуални Новини

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Скъпи съграждани,

В тези празнични дни, когато на прага е Новата година, всички ние си правим равносметка – за успехите и пораженията, за радостта и тъгата.

Измина една нелека година. Но мислим, че колкото и да е било трудно, ние, берковчани успяхме. Нашият град, макар и по-бавно върви напред, става по-красив, по-привлекателен, по-уютен.

Надяваме се, че всеки един от нас през последните години по-често е имал повод да се гордее, че живее в Берковица. Бихме желали поводите за тази гордост да се увеличават успоредно с новите успехи на града ни. А те ще бъдат факт, само ако продължаваме да работим здраво, ако увеличим усилията и обединим енергията си за развитието на града ни.

Няма как дори в навечерието на тези празници да премълчим това, което е притеснение за всеки един от вас. В условия сме на политически промени и кризи. Все повече хора нямат работа, имат ниски доходи  и се притесняват за бъдещето. 2017 година няма да бъде лесна за никого. Общинската администрация вече реално усеща това. Знаем, че е трудно, но бихме искали да ви кажем: ще направим всичко по силите си, не само, за да запазим скоростта, с която градът ни се развива, но и да я увеличим. Ще използваме всяка възможност, за да осигурим за общината ни инвестиции и европейски средства. Ще бъде много по-трудно, но няма да допуснем градът ни да изпуска възможности. Финансовата дисциплина ще бъде максимално стегната, и тук ще очакваме и вашата подкрепа, за да се справим заедно. Ще продължаваме да разчитаме на енергията ви и на всички хора, които обичат Берковица. Ние имаме няколко големи предимства – можем да се обединяваме в трудни ситуации, можем да работим здраво.

Всяко нещо си има начало и край. Финансовите трудности ще отминат. Колкото и да е тежка следващата година, в Община Берковица  ще продължат да се правят водопроводи, пътища и да се благоустроява. Максимално ще използваме възможностите за регионално развитие чрез европейските финансови ресурси. Знаем, че все повече надежди ще се сбъдват в този град и все повече страхове ще бъдат опровергани.

Днес, в очакване на благодатния огън на Рождество Христово, нека сърцата ни се изпълват с топлота и обич, с благодарност и уважение. Защото Коледа е надежда и обещание за щастие и добри дела.

Скъпи съграждани,

В  навечерието на Новата година приемете нашите сърдечни пожелания за здраве и късмет във всеки дом, за благополучие и успехи във всяко ваше начинание. Нека има искреност и взаимност в семейството, между приятелите, в обществото.

 Да посрещнем щастливи и уверени в силите си  настъпващата 2017 година!

Честита Коледа!

Благодатна  Нова година!

 

С уважение,

 

Инж. Милчо Доцов

Кмет на Община Берковица

 

Д-р Илиян Тимчев

Председател на ОбС-Берковица