Актуални Новини

ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГИТЕ НА НИДАЛ АЛГАФАРИ В БЕРКОВИЦА

13407245_1322072941153670_5022611179141365801_n (1)Нидал Алгафари пита: Боже, защо Господ лъже? Отговор на този и много други въпроси ще получите от самият автор в Берковица на 30 юни.

Романите на Нидал Алгафари „БОЖЕ, ЗАЩО ГОСПОД ЛЪЖЕ” и „АЛЛАХ, МИЛОСТ НЯМАШ ЛИ?“ ще бъдат представени на 30 юни /четвъртък/ от 17.00 часа в Библиотека „Йордан Радичков“ град Берковица.

„БОЖЕ, ЗАЩО ГОСПОД ЛЪЖЕ”, е първият роман на Нидал Алгафари, който той дефинира като “любовен”. За двойствеността в „БОЖЕ, ЗАЩО ГОСПОД ЛЪЖЕ”, Нидал споделя:

„В романа описвам няколко страстни, нежни, различни и много красиви севди, които Господ наказва, но Бог закриля! За мен Бог е всеки един от нас и ние – човеците, можехме да обичаме безмерно, ако не бе моралът, ценностната ни система и възпитанието ни, основани на властолюбието на религиите! Бог ни е създал по свой образ и подобие, без да изисква и очаква от нас нищо!

„АЛЛАХ, МИЛОСТ НЯМАШ ЛИ?“, е втората част от трилогията и разказва за всичко, което е българско и духовно през периода 1700-1800 година, пречупено през обичаите и малко известните ни неща. Според Нидал Алгафари, българинът е изключително духовен човек и трябва да се гордее с традициите и историята си.

 Много ми се иска българинът, когато излиза навън в чужбина да не бъде мачканият чуждонаемник, мачканият ратай. Иска ми се да се гордее с това, че България е тази, която е дала много на Европа и не само на Европа, на целия свят, казва Нидал Алгафари.

„БОЖЕ, ЗАЩО ГОСПОД ЛЪЖЕ” и „АЛЛАХ, МИЛОСТ НЯМАШ ЛИ?“

30 юни /четвъртък/ от 17.00 часа в Библиотека „Йордан Радичков“ град Берковица.