Актуални Новини, Новини

ПРИКЛЮЧИ ФУТБОЛНИЯТ ТУРНИР „БЕРКОВИЦА КЪП 2021“

За втора поредна година стадион „Мрамор“ в град Берковица събра любителите на футбола на малки врати на „Берковица къп 2021“. Събитието се проведе от 07.05 до 09.05 и е включено в спортния календар на Община Берковица за 2021 година. Турнирът се организира от Община Берковица, съвместно с Berkovitsa Sports Tournaments. Зам.-кметът на Община Берковица Спаска Георгиева откри днешната церемония по награждаване и поздрави всички участници.

watermarked-DSC05758В надпреварата участваха 16 отбора, които бяха разделени в 4 групи. И в тазгодишното състезание първо място извоюваха призьорите от миналата година – отборът на „Северозапад  Амиго“, втори се класира отборът на „Легендите“, а на трето място отборът на Дихри.

Отборът победител в „Берковица къп 2020“ получи грамота от Община Берковица и парична награда от 500 лева. Състезателите от отбора, класирал се на второ място, получиха медали, грамота и парична watermarked-DSC05725награда в размер на 300 лева, а на трето място – медали, грамота и парична награда от 200 лева. Зам.- кметът на Община Берковица Спаска Георгиева лично постави медалите на всички финалисти и връчи купата на отбора първенец.

Бяха отличени и индивидуални специални награди. Грамота за най-добър вратар бе връчена на Генади Николов, за най-добър играч на Алексей Степанов, за най-добър млад талант на Християн Митрев, за най-добър голмайстор на Цветелин Анжелов, за Феърплей на отбора на Дихри, а за най-атрактивен бе отличен отборът на „Сарайските скакалци“.

В края на събитието председателят на Общински съвет – Берковица Деян Еленков благодари на всички, които взеха участие в това прекрасно спортно събитие и превърнаха градския стадион в Берковица в един незабравим спортен празник.

Цветостин Цветков, Петър Стоянов и Иво Цветков от Berkovitsa Sports Tournaments също поздравиха всички състезатели от отборите, които се включиха и тази година в турнира, всички фенове и любители на спорта.

watermarked-DSC05704