Актуални Новини

ПЪРВО ЗАСЕДАНИЕ НА МЛАДЕЖКИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – БЕРКОВИЦА

На 10 ноември 2017 г. от 14.30 часа в Заседателната зала на общинска администрация  Младежки общински съвет – Берковица ще проведе първото си официално заседание. Председателят на новосформирания младежки парламент  г-ца Даяна Йорданова, ученичка от 11. а клас на ЛПГ, сподели, че водеща тема на предстоящото заседание ще бъде обсъждането на първата сериозна инициатива. Тя ще бъде с благотворителен характер, но на самото заседание ще се уточнят параметрите и целевата група. Младежите ще обсъдят и решат кога и как да проведат Коледен благотворителен концерт с участието на талантливите берковски деца от всички училища. В рамките на това заседание се очаква членовете на съвета да вземат решение за създаването на Младежки клуб.

Припомняме, че Младежки общински съвет – Берковица бе създаден на 25.10.2017 г. като част от целенасочената политика на кмета инж. Милчо Доцов за подкрепа и чуваемост на младите хора в общината.

Създаването на “Младежки общински съвет – Берковица” е израз на стремежа на ръководството на Общината за сътрудничество, координация и взаимодействие между учениците от берковските училища, всички млади хора в Община Берковица и общинска администрация.