Актуални Новини, Новини

СЪРЦЕТО НА БЕРКОВИЦА Е ПЪЛНО С ДОБРО!

IMG_5641Берковица се присъедини към каузата „Капачки за бъдеще“ с инсталиране на голямо сърце в центъра на града, където всеки, загрижен за бъдещето на децата на България, може да остави пластмасовите капачки от ненужните му бутилки. Съпричастността  на общността в нашия град е способна да сътвори чудеса, оставяйки частица добро в сърцето на Берковица.

Кметът на Община Берковица Димитранка Каменова, с поставянето на първата капачака, даде началото на инициативата на местна почва. Последваха я зам. – кметът Атанас Георгиев, общинският съветник Деян Еленков, Валентина Ранова и Людмила Александрова – инициатори на каузата в Берковица.

IMG_5639Кампанията е фокусирана към всички жители и гости на града под Ком с акцент към децата в детските градини и учениците. Защото инициативата възпитава в съхраняване на природните дадености и отговорно потребление,  в хуманизъм и добросърдечност, в доверие и разбиране професията на медицинския специалист.

В името на благородната идея  за осигуряване на кувьози и медицинска апаратура в българските лечебни заведения, с вяра в човечността и милосърдието, нека напълним сърцето на Берковица с добро!