Актуални Новини, Новини

С ГОЛЯМ УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ УЧАСТИЕТО НА ОБЩИНА БЕРКОВИЦА В 39-ОТО ИЗДАНИЕ НА „ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО“

Ваканция & Спа Експо

С голям успех приключи участието на Община Берковица в 39-ото издание на Международната туристическа борса „Ваканция & Спа Експо“. Вече всеки един гост на щанда, има не само 3, но поне още 33 причини да посети и обикне Берковица. В рамките на три дни, в периода 15-17 февруари, в Интер Експо Център – София, Община Берковица съвместно с Музеен комплекс – Берковица представиха потенциала на нашия град и възможностите за развитие на Берковица като туристическа дестинация. Изключително голям интерес за всички посетители бе представения в рекламните материали Берковски Балкан с величествения връх Ком и всички природни дадености в региона. Интерес представляваха и културните забележителности – 260-годишната Часовникова кула, къща музей „Иван Вазов“, чешма „Малинарка“. Изделията на берковските занаятчии, изложени на щанда, впечатляваха посетителите. В отделна брошура бяха представени събитията в Берковица, които ежегодно събират хора от цяла България. Туроператори, туристически агенции, хотелиери и хора от бранша изразиха своето желание за сътрудничество с Община Берковица. Интерес имаше и от чуждестранни партньори. Община Берковица получи специален подарък от списание „Дестинация България“ – абонамент за 2023 година. За томболата, организирана от изданието, Община Берковица предостави подаръчен комплект за участниците. Щанда посетиха Илин Димитров – Министър на туризма, Марияна Николова – бивш министър на туризма, Мария Офицерова – Директор на Старопланинския туристически район, Даниел Панов – Кмет на Община Велико Търново и председател на Старопланинския туристически район. Г-н Панов изрази своето задоволство от доброто сътрудничество с Община Берковица и прояви голям интерес към щанда. На гостите на изложението бяха раздадени 600 броя чаши с минерална вода „Ком“, специално бутилирани за Община Берковица. Всеки посетител на щанда получи специален подарък от Община Берковица – магнити (общо 500 броя), химикалки, тефтери, юбилеен компактдиск на Берковската духова музика и много други. Вълнуващ момент бе и провеждането на томболата на 17.02.2023 г., в която Община Берковица предостави най-голямата награда – ваучер за почивка в град Берковица. Късметлийка бе чаровна млада дама от гр. Варна, която с радост сподели, че с нетърпение ще посети нашия град за първи път.
Акценти от представянето:
* Танцов състав “Малинарка” и Фолклорен клуб “Танцувай за здраве” откриха изложението.
* За първи път Община Берковица участва с десет двуезични брошури на туристическо изложение, едната от които беше представена и на немски език.
* Представен бе и рекламен видеоклип за Берковица, който визуализира културните и природни забележителности на града под Ком.


Благодарим на всички, които участваха и споделиха с нас тази емоция!