Актуални Новини

ТАНЦОВ КЛУБ „БЪРЗИЯ“ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НА ГОЛЯМ МЕЖДУНАРОДЕН ФОРУМ


20191201_105851Танцьорите от танцов клуб „Бързия“ взеха участие в 25-ия юбилеен благотворителен коледен базар 2019 г. –голям престижен форум организиран от Международният Женски Клуб-София (МЖК-София) / International Women’s Club-Sofia (IWC-Sofia). Коледният базар бе още по-мащабно събитие от миналите години. Той се проведе в неделя, 1 декември 2019 г. в Интер Експо Център в София от 11.00 до 19.00 часа.

Ежегодният благотворителен базар на МЖК-София, който се осъществява с подкрепата на чуждестранните посолства и мисии на територията на Република България, е най-голямото благотворително 20191201_111247събитие на Балканите и се разраства всяка година. В благотворителният базар 62 страни от цял свят представиха своите ръчно изработени продукти, сувенири, шедьоври от националната им кухня, традиционни облекла и разнообразни културни обичаи. На отделни щандове посолствата представиха по атрактивен начин пъстрият колорит на културите си.

Акцентът през тази година бе България и нейното културно наследство. Със своето красиво и завладяващо изпълнение от палитрата на българския танцов фолклор, танцьорите от танцов клуб „Бързия“ създадоха приятно настроение и емоции сред гостите и участниците. Фолклорни хора от северняшка, тракийска, добруджанска и шопска фолклорна област в програмата на танцовия клуб показаха живите човешки съкровища на Бързия. Темперамента и огъня, който носят танцьорите развълнува и зарадва сърцата на публиката.

Освен с благотворителното участие на сцената танцьорите дадоха и своя принос с финансово участие в базара като закупиха традиционни предмети и опитаха ястия от представените пъстроцветни култури.

В рамките на тази година това е второто участие на танцов клуб „Бързия“ на подобен голям форум с дипломатически мащаб.

По покана на Международният Женски Клуб-София (МЖК-София) / International Women’s Club-Sofia (IWC-Sofia) на 29 юни в София танцовият клуб участва в едно от най-цветните събития на годината – Денят на Африка 2019 проведено в Градската градина пред Народен театър „Иван Вазов“. Организатори бяха посолствата на африканските държави Алжир, Египет, Мароко, Южна Африка, Либия, Палестина и Почетните консулства на Сейшелите и Уганда в България.