Актуални Новини

ЦДГ „МАЛИНА“ ПОСРЕЩНА ГОСТИ И ПРИЯТЕЛИ С НАПЪЛНО ПРОМЕНЕНА ВИЗИЯ

Децата тук имат късмета да се радват на спокойствието и природата Берковица. След мащабния ремонт те вече имат по добри условия да се учат и творят. Радвам се, че детската градина ще посрещне своя рожден ден изцяло санирана. Усилията на Общинското ръководство ще продължат с нови проекти за подобряване на материално-техническата база да детското заведение.“ С тези думи кметът на Община Берковица Димитранка Каменова поздрави всички деца и присъстващи на официалното представяне на ремонтираното детското заведение.

Средствата за ремонта са осигурени от проект на общината „Подобряване на образователната инфраструктура в община Берковица чрез въвеждане на мерки за енергийна ефективност ” , финансиран при изпълнение на договор за безвъзмездна финансова помощ №BG161PO001/4.1-03/2010/069 по Оперативна програма “Регионално развитие 2007-2013 г. Той включва поставяне на топлоизолация и ремонт на отоплителна.

Сред гостите на събитието бяха народните представители инж. Петър Якимов, д-р Илиян Тимчев, инж. Юлиян Иванов-председател на ОбС, кметът Димитранка Каменова с нейния екип, директори на детски градини, родители и учители. Церемонията завърши с водосвет, отслужен от архимандрит Йоан и отец Евгени и пускане на гълъби в небето.