Спорт

ЦЕНТРАЛ ПОЛИС КАРАТЕ ДЖУ ДЖИЦУ КЛУБ – БЕРКОВИЦА (ЦПКДК)

Пламен Първанов – тел. 0877 141 797, 0888 85 46 60
Е-поща: prst74@yahoo.com
Клубът по Карате и Джу Джицу се помещава в южното крило на бившата детска градина в ж.к. „Изгрев“. Тренировките се провеждат три пъти седмично под ръководството на треньорите – Пламен Първанов, I-ви Дан Карате и 1-во Кю Джу Джицу, сертифициран инструктор по „Карате самоотбрана“ и „Полицейска лична защита“ и Илиян Иванов I-ви Дан Карате.
ЦПКДК е член на Българската Джу Джицу Федерация и е част от организация на четири клуба в София с ръководител Шихан Тони Петров, както и клубовете във Варна, Бургас, Каварна, Кнежа, Червен бяг и Бяла Слатина.
През 1994 година се създава клуб по Карате – Шотокан с името „Берквитис“ , в спортната зала на гр. Берковица, от сенпай Тони Петров и сенпай Валери Лозанов. По настоящем Тони Петров е Шихан/професор по бойни изкуства/ – VII-ми Дан по Джу Джицу и IV-ти Дан по Карате. Още в първите години трениращите достигат високи нива в Карате спорта, като някой от изявени те са:

 • Емил Танев – три пъти републикански и многократен отборен шампион, балкански шампион и трети на балканиада, както и седми на световното първенство в София през 1999 г.
 • Милена Мадова – многократна републиканска шампионка и член на националния отбор по Карате през 1996 г. Димитрина Танева, Огнян Радославов, Анатоли Господинов и много други.
  През 2004 година името е сменено на „Асоциация за самозащита и спорт“, но заради изискванията на новия „Закон за физическото възпитание и спорта“ се налага името на клуба е променено отново на „ЦЕНТРАЛ ПОЛИС КАРАТЕ ДЖУ ДЖИЦУ КЛУБ“
  Заниманията с бойни изкуства са доказали ползите си за развитието на подрастващите и по-успешното справяне с предизвикателствата на съвременния начин на живот. Тренировките снемат агресията в децата и най-вече в тинейджърите, където опитите да самоутвърждаване нерядко се проявяват във физическо и емоционално насилие. Друга пряка полза от тренировките по Карате и Джу Джицу, е придобиването на реални умения за справяне с непредвидени и непровокирани ситуации на физическа агресия.
  Възрастова граница за желаещите да се потопят в света на бойните изкуства няма.
  За информация:
  Ел. поща – prst74@yahoo.com
  Facebook страница „ КАРАТЕ ДЖУ ДЖИЦУ КЛУБ БЕРКОВИЦА“.