Актуални Новини, Новини

146 ГОДИНИ СВОБОДНА БЕРКОВИЦА

С тържествено честване днес, 4 декември,  Берковица отбеляза 146 години от освобождението си. Пред паметника на загиналите в Руско-турската освободителна война се събраха, ученици, учители, възпитаници на детски градини, родолюбиви граждани и ръководството на Община Берковица, за почит към светлата дата. В празничната програма се включиха Младежки духов оркестър – Берковица при НЧ “Иван Вазов-1872” с ръководител Мирослав Тошев, възпитаниците на ДГ „Звънче“ и  ученици от Лесотехническата професионална гимназия. 

Изпълнението на химна „Мила Родино“ от децата на ДГ „Звънче“ , предизвика възхищение и гордост във всички присъстващи. Дария Каменова, Момчил Хаджийски и Ивайло Петров силно впечатлиха хората с изпълненията си.

Приветствие към всички жители и гости на Берковица отправи кметът Радослав Найденов. Представители на общинското ръководство, училищата и общественици поднесоха венци и цветя в знак на признателност към загиналите опълченци от берковския край в Руско-турската война.

Берковица е град, в който може да се усети изпълнения с история въздух на миналото ни. То е наситено, както с романтиката на героични подвизи, така и с идилията на спокойния живот сред красивата природа. Нека не забравяме подвига на освободителите и на всички дали живота си за свободата на Берковица!