Актуални Новини

150 ПЪРВОКЛАСНИЦИ ПРЕКРАЧИХА ПРАГА НА УЧИЛИЩАТА В ОБЩИНА БЕРКОВИЦА

IMG_3048С много настроение и усмивки удари първият звънец в училищата в Община Берковица. Най-ентусиазирани бяха, разбира се, първокласниците, които за пръв път прекрачиха прага на училището. Тази година, те са 150 на брой. Всички очакваха с нетърпение да преминат под символичната врата на знанието.

IMG_3033Гости на откриването на учебната година в берковските училища бяха кметът на Община Берковица Димитранка Каменова и нейният екип. Г-жа Каменова приветства учители, ученици и родители в Гимназия „Д-р Иван Панов“ с думите:

„Уважаеми ученици, учители и родители,

Честит празник на всички, които носят училището в себе си – като спомен, като IMG_3031потребност, като очакване!

Скъпи ученици,

На Вас, предстои да изкачите следващото стъпало по пътя към духовното си съзряване, пожелавам неуморност и постоянство в науките, не губете устрема и желанието си да научавате повече, защото знанието е сила! То разширява взора и дарява способността на онези, които го притежават, да виждат неща невидими за очите.

Уважаеми учители,

Обръщам се към Вас, с целия респект, който изпитвам към учителската професия и благодаря, че Ви има! Обръщам се и като родител – поверяваме Ви отново децата си, за да ги напътствате и вдъхновявате. Показвайте им правилната посока и не ги оставяйте на духовната леност.

Уважаеми родители,

Поощрявайте любопитството на Вашите деца, създавайте им усещането, че знанието е ценност. Бъдете до тях по пътя на израстването им като знаещи и мислещи хора.

Нека училищният звънец възвести началото на една нова учебна година, изпълнена с добро настроение, ползотворен труд и незабравими моменти.

НА ДОБЪР ЧАС ПРЕЗ НОВАТА 2015 – 2016 УЧЕБНА ГОДИНА !“

 

По случай новата учебна година всички учебни заведения в Община Берковица получиха поздравителни адреси от кмета Димитранка Каменова.