Актуални Новини, Новини

20 ГОДИНИ ОТ КОНЧИНАТА НА ПИСАТЕЛЯ ЙОРДАН РАДИЧКОВ

Днес, 21 януари, се навършват 20 години от кончината на писателя Йордан Радичков.

Десетки граждани се събраха в Културния център, да отдадат почит към магьосника на словото и неговото творчество.

На събитието присъстваха Иван Кирилов – председател на ОбС – Берковица, Радослав Найденов – кмет на Община Берковица, Станислава Витанова – Вр. и. д. Директор на Музеен комплекс – Берковица, общински съветници, родолюбиви граждани, деца от училища и детски градини.

Учениците Кристин Иванова и Мирослав Иванов от Първо ОУ “Никола Вапцаров” гр. Берковица, с ръководител Ива Василева прочетоха избрани откъси от книгата “Йордан Радичков. Интервюта”, в която са събрани най-интересните разговори с писателя в периода на 60-те до средата на 90-те години.

 По този повод Държавен архив – Монтана гостува в Културен център “Йордан Радичков” – Берковица с изложбата “Памет за Радичков”. Тя бе представена от г-жа Ангелина Емилова, началник на отдел “Държавен архив” – Монтана и ще остане в културния център до края на месец януари.

От Музеен комплекс – Берковица канят всеки, който не е успял да присъства на откриването, да разгледа изложбата, която е достъпна от понеделник до петък от 8:30 до 12:00 и от 12:30 до 17:00 часа.”